Leverans samma dag Betala med Swish 7 dagars garanti 

Skötselråd för julrosor

Trots att den blommar mitt i vintern trivs julrosen bäst när det inte är för kallt. Visste du att den inte blommar om det blir för kallt? Här har vi samlat våra bästa tips på hur du tar hand om den vackra julrosen.


julros i kruka

Hur får jag min julros att trivas?

Julros i kruka trivs egentligen allra bäst i ett uterum eller på en inglasad balkong där det är svalt och ljust men inte blir för kallt. Om du har den inomhus trivs den bäst i ett ljust fönster. Ha väl dränerad jord i krukan och låt den torka ut något mellan vattningarna.

julros snittblomma

Julrosor som snittblomma

Julrosen är fin att använda som snittblomma, men den kan vara lite svår på att vilja dra upp vatten. Det finns många olika knep, en del föredrar att ge dem långa snitt som på en ros, andra förespråkar ett ganska rakt snitt och att sedan skära ett kryss ungefär en centimeter upp i stjälken. Ibland kan julrosen kräva varmt vatten för att inte hänga, byt vatten ofta och snitta samtidigt om stjälkarna.

julros

Ge din julros nytt liv i rabatten

När julrosen blomma ut kan du klippa bort blomstängeln och vattna den sparsamt tills du kan plantera ut den i rabatten. Under tiden trivs den bäst att stå svalt i cirka fem grader. Även om den kan stå direkt i solen så trivs den bäst i halvskugga och gärna med kalk- och mullrik jord.