Leverans samma dag Betala med Swish 7 dagars garanti 

Pioner – blommornas konung

I slutet av april till och fram till början av juli fylls blomsterbutikerna av pioner. Här ger vi dig fyra skötselråd som får dina pioner att hålla längre.

 

Med sina stora vackra blommor och underbara doft blir dem ett vackert inslag i ditt hem. Så passa på att köpa hem ett fång och njut av att se dem gå från knopp till magnifik blomma. Precis som alla andra snittblommor mår den bra av extra kärlek.

Skötselråd för pioner:


rosa vita lila mörkrosa pioner

Snitta dina pioner

Det räcker inte med att floristen redan har skurit ett snitt i stjälken. Pappret med vatten som blomman har fraktas i sätter sig nämligen i snittets porer. Så ha som vana att alltid göra ett eget snitt när du kommer hem. Snitta varannan till var tredje dag för att fortsätta hålla snittet rent.

rosa vita lila mörkrosa pioner

Vattna dina pioner

Ljummet vatten: Då pionen är en örtart trivs den bäst i vatten som är ljummet. Glöm inte att rensa vattnet från blad som ligger och bildar bakterier och alger. Byt gärna vatten varannan dag för att fortsätta hålla det rent.

Spraya med vatten: Slår din pion inte ut? Prova att spraya och badda med kallt vatten. Ibland kan det klibbiga ytan på toppen göra så att blomman inte slår ut.

Undvik solljus: Vill du njuta av blomman extra länge? Ställ den på en skuggig plats så skjuter du upp blomningen.