Leverans samma dag Betala med Swish 7 dagars garanti 

Sommardukning – blomstrande tips och idéer

I sommar dukar vi bordet med vackra blommor. Imponera på dina gäster med kreativa och enkla blomsterarrangemang. Så lyckas du med din sommardukning.

Bröllop, examen, midsommar och födelsedagar. Sommaren är fylld med fantastiska fester. Skapa härlig stämning på din sommarfest med vackra blommor och kreativa arrangemang.

Blomstrande sommardukning - så lyckas du


Rosalila nejlika på en beige linneservett som en sommardukning

Blommor i linneservett

Piffa upp dina linneservetter med vackra blommor. Använd en servettring eller knyt ett vackert snöre runt servetten. Stick sedan ner en eller två blommor. Låt varje gäst få sin egen unika blomma eller följ festens färgtema.

en blomstergirlang med rosor och nejlika liggandes på linneduk med pioner i vas

Blomstergirlang

Gör en vacker blomstergirlang. Välj ut några vackra blommor och klipp av stjälken så den blir ungefär 5 cm. Mät sedan ut med ståltråd hur lång du vill att din girlang ska vara. Linda sedan tråden med floratejp så att blomorna fäster bättre. Ta några blommor i taget och surra fast med myrteltråd. Låt girlangen ringla över hela bordet. 

sommardukning på linneduk med småvaser med ros och pioner

Blommor i små vaser

Samla på dig massor med små vaser och behållare i glas och porslin. Ett tips är att leta på loppis. Placera ut vaserna på bordet och med små minibuketter i varje. Det skapar en riktig wow-effekt.

en champagneskål med sommardekoration av ros och pion

Champagneskål med blommor

Ska du servera lemonad eller något annat bubbligt till festen? Leta fram din största champagneskål och fyll med is och vatten. Ta sedan ett fång blommor och klipp av stjälken. Låt blommorna sedan flyta omkring tillsammans med isbitarna.

sommardukning med röd ros i en linneservett

Matcha dryck och blommor

Matcha färgen på blommorna i din sommardukning med drycken du bjuder på. Det skapar en vacker effekt som garanterat kommer imponera på dina gäster.

en rosa pion insnörad på ett paket bredvid en blomstergirlang med rosor och nejlikor

Är du bjuden på sommarfest?

Har du blivit bjuden på en härlig sommarfest i sommar? Glöm inte att ta med dig en present till värden eller värdinnan. Stick in en vacker blomma under snöret så blir din gåva genast somrigt festlig.