Leverans samma dag Betala med Swish 7 dagars garanti 

Bind din egen midsommarkrans

Fira midsommar med blommor i håret. Så binder du enkelt din midsommarkrans som en florist – steg för steg.

Snart är det midsommar och det är hög tid att börja planera för årets midsommarkrans. Välj dina favoritblommor eller ta några som matchar klänningen. Här får du tips på hur du binder en enkel blomsterkrans – precis som en florist.

Hur gör man en enkel midsommarkrans?


redskap till bindande av midsommarkrans

Du behöver

För att tillverka din midsommarkrans behöver du ståltrådmyrtentrådfloratejp och sidenband. Och såklart massor med härliga blommor och mycket grönt.

stommen till midsommarkrans

Så gör du stommen till din krans

Mät ut hur mycket stråltråd du behöver och gör två öglor i ändarna. Floratejpa stommen så fäster blommorna bättre.

brudslöja ljusarosa rosor midsommarblommor

Blommor till midsommarkrans

I den här kransen hittar du daggkåparuskuskvistrosorbrudslöjasantini och prärieklocka. Andra blommor och gröna blad som passar i en midsommarkrans är till exempel; murgröna, hortensia, elegansnejlika, blåklint, prästkrage och vallmo. När du valt ut dina blommor klipper du stjälkarna så de är cirka 5 cm långa.

daggkåpa, ruskus, kvistrosor, brudslöja, santini och prärieklocka midsommarkrans

Fäst blommorna i kransen

Nu har det blivit dags att fästa blommorna i kransen. Börja med att surra fast myrtentråden längst ut på ståltråden. Ta några blommor,  linda 2-3 varv runt stjälkarna med myrtentråden. Därefter lägger du till nya blommor och lindar fast. Tänk på att dra åt lagom hårt med myrtentråden så blommorna sitter på plats men dra inte för hårt så blommorna bryts. Fortsätt linda med några blommor i taget tills kransen är färdig. Surra fast myrtentråden efter sista varvet.

daggkåpa, ruskus, kvistrosor, brudslöja, santini och prärieklock midsommarkrans

Knyt fast sidenband

Ta en lång bit sidenband och trä igenom båda öglorna. Sätt kransen på huvudet och knyt fast sidenbandet som en vacker rosett baktill.

midsommarkrans rosor brudslöja

Din egen midsommarkrans

Nu har du en egen vacker midsommarkrans som håller långt in på sommarnatten. Gör du den dagen innan festen? Duscha blomsterkransen och lägg den i en påse som du lägger i kylskåpet över natten.