Skicka blommor
Skötselråd för plantor

Skötselråd för plantor

Tips på hur du kan göra för att dina plantor ska hålla sig fina längre

Ge plantorna så mycket ljus som dem behöver

Det du ska tänka på är att plantor som blommar behöver mer ljus än plantor som inte blommar. Gröna plantor bör inte placeras i direkt soljus till skillnad från blommande plantor som helst ska stå i ett fönster.

Vattnas efter behov

När du ställer en blomstrande planta i fönstret skall du vattna den nästan varje dag. Kontrollera så att du inte övervattnar jorden utan att den är fuktig. Vattnet som rinner genom krukar häller du ut så att vattnet inte står i krukan. Plantor som inte blommar behöver du inte vattna varje dag, där kan jorden bli torr innan du vattnar den igen.

Näring till plantorna

Under sommarmånaderna bör blomstrande plantor få näring varje gång du vattnar dem. Under resterande månader räcker det med näring en gång i veckan. När det kommer till gröna plantor så räcker det med näring en gång i veckan under sommarmånaderna och en gång i månaden under resterande månader.

Se till att plantorna är friska

Det vanligaste problemet är små spindlar som gör att bladen blir gula. Spindlarna väver nät på och under bladen och infekterar växterna. Tvätta plantan som har blivit smittad. Tvätta även fönsterkarmen samt fönstret men även krukan som plantan står i. Du kan även köpa medel hos din florist om detta inte hjälper. Under tiden du behandlar plantan ska du inte vattna den för mycket då den är mer mottaglig för sjukdomar då.

Kundservice