Mitt konto
Skötselråd för arrangemang

Skötselråd för arrangemang

Arrangemang eller bukett?

I båda fallen använder floristen snittblommor som behöver individuell omsorg. Till skillnad från buketten så använder floristen oasis. Oasis är ett skum som floristen sticker ner blommorna i och detta skum kan placeras i en kruka eller i en korg. Till skillnad från en bukett skall dekorationen inte placeras i vatten.

Oasis, blommans bästa vän

Precis som blommornas stam så absorberar oasis vatten. PH-nivån i skummet är balanserat så att surheten befinner sig på en optimal nivå hela tiden. Oasis uppfanns 1954 av företaget Smithers-Oasis och är en helt perfekt uppfinning som ger floristerna möjlighet att skapa arrangemang i olika former till olika tillfällen. Oasis gör också så att blommorna får rätt mängd vatten och fukt hela tiden.

Hur mycket ska du vattna?

När du får ett arrangemang från en florist så är det förberett så att blommorna får det vatten och näring dem behöver. Floristen låter skummet dra åt sig vatten och näringsämnen innan blommorna sticks in i skummet. Det du behöver göra är att vattna lite varje dag eller varannan dag. Du behöver inte tillsätta näring. Ett tips är att använda en liten vattenkanna och hälla på vatten i mitten av arrangemanget.