Leverans samma dag Betala med Swish 7 dagars garanti
Mitt konto

Gör din egen julgrupp

Under julen älskar vi att pynta fint i hemmet. Roligast tycker vi är att göra vårt eget julpynt, och gärna av blommor och växter såklart. 

Det är enkelt att göra en julgrupp och en egenplanterad är dessutom en bra och ofta uppskattad gåbortpresent inför julens festiviteter. Här tänkte vi ge inspiration till hur du gör – steg för steg.

Så gör du en enkel julgrupp

Material till midsommarkrans

Du behöver

Börja med att leta fram något att plantera i. Det kan vara en vacker skål eller en gammal lerkruka. Du kan också plantera en solitär julgrupp i en secondhand-fyndad kaffekopp till exempel. Sedan behöver du jord, växter efter säsong, grönmossa att täcka jorden med och avslutningsvis dekorationer. Du kan använda kottar, julkulor, kanelstänger och annat dekorativt pynt.

Så börjar du

Börja med att lägga några centimeter jord i botten av krukan för att grunda för växterna. Det gör att växterna står stabilt på botten.

Floratejpa midsommarkransen
Julblommor på ett bord

Placera ut växterna 

Placera ut dina växter. I den här julgruppen har vi valt att använda oss av julstjärna, murgröna, calanchoe (höstglöd), taklök & gran. Välj gärna växter som har olika form. En som är hög, en som är mer låg och en växt som är mer hängande.  Försök tänka på vart och åt vilket håll julgruppen skall stå, så blir det lättare att avgöra hur du ska plantera växterna. Fundera på om det ska finnas en fram- eller baksida eller om  den ska stå i mitten på ett bord och ses från alla håll.

Plantera och täck med mossa

När du placerat ut alla växter och känner dig nöjd, fyll på med jord så rötterna är täckta och växterna står stadigt. Täck sen med grönmossa. Var noga med att täcka med grönmossa överallt så det blir riktigt tjusigt.

Placera blomman i gruppen
Placerar julkula i julgruppen

Sista touchen

Avsluta med att fästa julkulor eller andra dekorationer för att få den sista touchen. Var kreativ med dekorationerna! Tänk på att fästa dom så det blir balans i julgruppen och inte för stökigt.

Färdig julgrupp

Nu är julgruppen klar. Dekorera ditt hem för att skapa julstämning eller ta med som en personlig gåbort-present på glöggminglet. 

Färdig midsommarkrans