Leverans samma dag Betala med Swish 7 dagars garanti 

Välj rätt vas för rätt typ av blommor

Har du svårt att välja rätt typ av vas för dina snittblommor eller känner du att det inte blir fint när du ska sätta din bukett i vas? - Ingen fara, vi listar de bästa tipsen på vad du bör tänka på för att välja rätt vas till rätt typ av blomma. 


Två små vaser med vackra höstblommor i orange tillsammans med säsongens gröna

Små vaser

När du vill dekorera ditt hem eller kanske det dukade bordet med små vaser bör du tänka på att inte stoppa dem med för mycket. I små vaser gör sig gröna kvistar och blad sig fina. Det är också fint att sätta någon enstaka snittblomma för lite färg.  

en blomsterfakir som står i en liten glasvas. I blomsterfakiren står orangea gerbera och vackra hypericum

Blomsterfakir

Om du känner dig kreativ så är fakiren ett perfekt verktyg för att skapa unika blomsterarrangemang. Du kan placera den på ett fat, botten av en vas eller direkt på bordet. Är det torkade blommor du arbetar med går det bra att placera fakiren utan tillgång till vatten, men är det blommor som kräver vatten bör fakiren sättas i vatten.  Här har vi satt den i en mindre glasvas.

vita liljor i en hög glas vas

Hög vas

I höga vaser passar det bäst att sätta snittblommor med långa stjälkar som liljor, solrosor, pampasgräs och amaryllis till jul. I de höga vaserna kan det också vara vackert att tillsammans med snittblommorna tillsätta gröna blad och som eucalyptus och fontängräs.

en vacker höstbukett av orange gerbera santini och rosor i en rund glasvas

Klotvas

I klassiska klotvaser passar de flesta snittblommor. Har du fått en blomsterbukett eller om du har bundit den själv så brukar klotvasen vara det bästa alternativet för en handbunden bukett. Har vasen en liten hals brukar det ge en bättre stabilitet till buketten.