Leverans samma dag Betala med Swish 7 dagars garanti 

Ge dubbel glädje, skänk ett bidrag till välgörenhet

Att skicka blommor är att ge och genom att skicka en av våra välgörenhetsbuketter ger du dubbelt. Du ger omtanke i form av blommor till någon här hemma och du ger omtanke till någon långt borta. Någon som verkligen behöver det.

Välj mellan några av våra färdiga välgörenhetsbuketter där gåvobeviset redan är inkluderat eller välj vilken bukett som helst på sidan och lägg själv till värdebeviset Glädje, sport och lek som ger utsatta barn bollar, nät, träningskläder och annat som behövs för att kunna sporta och ha kul. När du valt din bukett hittar du värdebeviset under "Lägg till kort eller present".

Tack vare våra kunder och tidigare projekt ni stöttat ...


en pojke som er glad ut som håller upp en gardin över huvudet

... kan den här pojken slippa malaria

Du som köper buketten Myggnät som räddar liv skänker pengar till arbetet mot malariaspridning. De allra flesta som dör av malaria är barn under fem år. Undernäring gör de små barnen särskilt känsliga för sjukdomen. Myggnät är ett enkelt och viktigt sätt att förhindra spridningen av malaria och rädda barn från smittan. Dessutom arbetar barnfonden förebyggande genom informationsspridning i form av filmvisning på offentliga platser. Ett undervisningsmaterial med bilder och som är översatt till lokala språk hjälper samtidigt till att utbilda befolkningen. På så sätt lär de sig att vara vaksamma på symptom så att malarian kan behandlas i ett tidigt skede.

En flicka som håller en höna i famnen

...fick den här flickan en kyckling

Buketten En betydelsefull påsk har bidragit till att ungdomar i några av världens fattigaste länder får egna kycklingar och utbildning i kycklinguppfödning. Så småningom kan familjen sälja ägg och kycklingar på exempelvis lokala marknader, vilket ger inkomst samtidigt som det gör att de får råd att köpa mat, mediciner och kan låta barnen gå i skolan. Insatsen är, precis som allt arbete Barnfonden utför, kopplad till FNs globala mål.

Ett mamma-kit för nyfödda och mamman.

... får bebisar en trygg start

När du köper buketten som heter "Ge bebisen en trygg start" skänker du automatiskt ett paket till en blivande mamma och hennes bebis. En trygg och säker förlossning är ingen självklarhet och mödra- och barnadödligheten är hög i utsatta delar av världen. Paketet innehåller bland annat plastlakan, tvål, navelsträngstråd och ett hälsokort till det nyfödda barnet. Det kan låta enkelt men paketet räddar liv, på både mammor och barn.

Fakta om Barnfonden

Barnfonden är en barnrättsorganisation baserad i Malmö som arbetar för barns rättigheter och trygghet i utsatta områden som är hårt drabbade eller riskerar att drabbas av klimatförändringarna. Tillsammans med barn skapar vi hållbara lösningar som skyddar och stärker deras rättigheter och välmående.

Barnfonden är en partipolitiskt och religiöst obunden barnrättsorganisation som arbetar för att alla barn ska kunna utvecklas och nå sin fulla potential. Huvudkontoret ligger i Malmö och organisationen grundades 1991. De är en del av det internationella nätverket ChildFund Alliance (CFA). Tillsammans med CFA stödjer Barnfonden cirka 16 miljoner barn och familjer i fler än 60 länder världen över.

Barnfondens arbete leds av en oavlönad styrelse och arbetet utgår ifrån FN:s barnkonvention. De är innehavare av ett 90-konto och det betyder att pengarna säkert kommer fram till ändamålet de ska användas för. Som många andra ideella organisationer är Barnfonden medlemmar av branchorganisationen Giva Sverige och plattformen Concord Sverige.