Leverans samma dag Betala med Swish 7 dagars garanti 

Syrenen kommer med blomstertiden

Den kommer runt skolavslutnings tid i skiftet mellan maj och juni månad med sin goda doft. Den upptäcktes på 1600-talet vid sydöstra Europa och blommar bland annat i färgerna lila, vit eller blå. Det är en löv fällande buske som är relativt stor där barken är skrovlig med en gråaktig ton. Syrenens blad är äggrunda med en hjärtlik bas och den har blommor i par i spetsen av busken. Blommorna är cylinderformade samt att saften man kan suga från dem är söt och god.

Några av syrenens arter har ett unikt anlag och det är att de byter färg från knopp till utslagningen. Primrose har knoppar som är ljusgula men när den slår ut får den blommor i färgen gräddfärg. Det gäller även för arten Beauty of Moscow där knopparna är ljust klarrosa medan den slår ut i vitt likt en vacker vinterdag.


Syrenen är lättarbetad

Trots buskens storlek är den lättarbetad och den behöver planteras i en jord som har kompostjord. Det gör att den överlever så att man kan njuta av den under flera år. Vid planteringstillfället ska jorden vara genomvattnad och syrenen ska sättas ner i en grop där man fyllt halva med jord. Trampa till och vattna rejält, när vattnet har sjunkit har jorden stigit men ska ej packas. Efter någon vecka har jorden sjunkit undan och då ska man fylla upp med jord. Den enda uppgiften som ska hållas är att se till att jorden är ogräs fri samt att man vattnar rejält. Vattna rejält en gång istället för att vattna flera gånger under dagen.

Visste du detta om syrenen

Förr användes syrenens pinnar till krattor eftersom de var starka och hållbara. Dessutom förknippas växten, syren med vidskepelser då man trodde att personer födda mellan klockslaget 23-00 fick en ovanlig förmåga. Den förmågan var att de kunde se spöken men endast under den period då busken blommade och enbart samma tid under söndagar.

Det är även många som tror att syren stavas med ett é som syrén. Det stämmer tyvärr inte utan den korrekta stavelsen är syren men däremot under åren 1792-1892 stavade men ordet med ett é.
Syren betyder min första stora kärlek. Om blomman är blå har den betydelsen, du är det mest viktiga av allt. Om den istället kommer i färgen vit har den en annan mening, jag kommer minnas dig iför evigt. Kärleksfulla betydelser har den vackra och ljuvliga blomma.

Vill du veta mer om andra blomstesorter eller behöver du kanske tips på hur du ska ta hand om dina blommer? - Det hittar du här - Skötselråd och Blommor