Leverans samma dag Betala med Swish 7 dagars garanti 

Anemoner – fakta och skötselråd

Anemoner är en älskad snittblomma som säljs i blomsteraffärerna framförallt under vinter och vårvinter. När du ska köpa anemoner bör du välja exemplar där knopparna precis börjat visa sin färg. Blommorna är ganska känsliga för stötar och man bör därför vara aktsam när man transporterar hem sina anemoner.


röda anemoner som blommar vackert. röda anemoner i bukett

Så sköter du dina Anemoner

Anemoner ska snittas om innan de sätts i vas, precis som andra snittblommor. De placeras i kallt vatten, men behöver dock ingen näring. Tänk på att plocka bort blad som hamnar under vattenlinjen för att bakterietillväxt inte ska skada blommorna. Hållbarheten är cirka upp till en vecka.

röda anemoner som blommar vackert. röda anemoner i bukett

Förlänga hållbarheten

Du kan förlänga hållbarheten genom att placera anemonerna svalt. Lagom med ljus gör att färgen djupnar, men för mycket ljus och värme gör att den slår ut för fort och blommar därför över betydligt snabbare. Det är naturligtvis möjligt att odla bukettanemoner också. De kan övervintra i de södra delarna av landet förutsatt att de placeras på en skyddad, varm och solig plats. Eller så fungerar de väl som ettåringar eller utplanteringsväxter.