Leverans samma dag Betala med Swish 7 dagars garanti 

Duka ett magiskt festbord

En av de härligaste sakerna med den mörka årstiden är alla tillställningar och familjemiddagar då vi får tillfälle att duka riktigt vackert. I år har vi inspirerats av Forest Fantastic-trenden som handlar om att använda allt det fina som naturen erbjuder helt gratis – grann och tall, kottar, mossa. Vi lägger till lite ljus, succulenter, snittblommor... vi lovar att det blir en fullträff!


Skapa en ram

Vi ska duka ett långbord. Vi börjar med att använda smala björkstammar för att rama in bordsdekorationen i mitten. För att skydda bordet lägger vi cellofan på duken under själva dekorationen. Om du inte har så lätt att få tag på björk kan du använda ohyvlade smala brädor eller stenar med fin form. Om bordet är runt kan du ändå använda dig av samma princip och göra en dekoration i mitten av bordet.

En vacker bordsdukning av vita rosor och hyacinter

Tänk textur

Använd dig av mossa, barr och kottar som grund. Om du lägger till andra material som t ex sukkulenter, lökväxter eller grönt i annan nyans ( tex eucalyptus) kommer du få fina kontraster i både färg och textur.

vita hyacinter tillsammans med en lätt ljusslinga gör festdukningen extra mysig

Det ska lukta gott också

I vår bordsdekoration har vi använt hyacinter. Det doftar härligt, men tänk bara på att doften kan bli väldigt stark, därför är det bra om de inte är helt utslagna. Om de redan är mycket utslagna, använd inte för många. Du kan komplettera med t ex rosor eller nejlikor för att få in mer blommande element i dukningen. I filmen under tipsar vår egen FloristFia om hur du håller snittblommorna pigga och friska ända tills festen är över.

En festdukning av vita rosor och vita hyacinter tillsamman med mossa

Ljus förhöjer stämningen

Som du ser har vi gjort en väldigt låg bordsdekoration. Det gör att gästerna kan se varandra utan nåt som skymmer sikten eller kontakten över bordet. En enkel ljusslinga med varma ljus gör dekorationen ännu vackrare och höjer mysfaktorn rejält. Med en elektrisk slinga driven av batterier behöver du inte passa på levande ljus som kan vara en risk med de brännbara naturmaterialen.

Duka till Nyårsfesten

Ska du ställa till med stort kalas till Nyår? Använd samma tankar som vi beskriver för julbordet. Här har vi gjort en oasisdekoration, visst ser den imponerande ut? Om du använder stora blommor för att fylla ut behöver du inte så många till antalet. Det ser mer elegant ut och det behöver inte bli så dyrt. Nyårsdukning hittar du här!