Leverans samma dag Betala med Swish 7 dagars garanti 

Fira Mors dag

Mors dag är en speciell högtid då barn firar och hedrar sina mödrar med blommor, presenter eller kort för att visa sin uppskattning och kärlek. Oavsett om det är våra egna mammor, bonusmammor, farmödrar eller andra viktiga kvinnliga figurer i våra liv, så mammas dag en tid för att hylla mamma och att visa vår tacksamhet.


När är mammas dag i Svergie?

I Sverige inträffar Mors dag traditionellt den sista söndagen i maj. Detta är en dag när du kan hylla din mamma, bonusmamma eller en kvinna i din närhet med presenter som blommor, DIY eller ett handskrivet kort, som visar uppskattning. Behöver du tips på vad du kan skriva på kortet till Mors dag? - Ingen fara! Vi hjälper dig med med tips på olika korttexter till Mors dag.

Mors dag

Varifrån kommer mors dag?

Mors dag uppstod först i USA år 1908, då läraren Anna Jarvis ville hedra hennes mor och hennes arbete med en speciell dag. Det var sedan år 1919 som mammas dag började firas i Sverige och det var tack vare författaren Cecilia Bååth-Holmberg. Det var hon som införde mors dag på sista söndagen i maj, då det enligt henne fanns gott om blommor och grönt i landet. Att ge mamma blommor på Mors dag är alltid en god idé. - Vi hjälper dig gärna att hitta den perfekta buketten för din mamma. Välj bland Mors dag-buketter här!

Mors dag

Varför fira mors dag?

Två gånger om året infaller dagar när vi kan hylla våra föräldrar lite extra - mors dag och fars dag. Vad kom först mors dag eller fars dag? Traditionen att fira mors dag uppkom tidigare än fars dag. Mammas dag är en dag där du kan visa extra uppskattning och tacksamhet till en kvinnlig person i ditt liv, genom att skicka blommor, handskrivna kort eller visa omtanke. Förr i tiden var mors dag den dagen på året då en mor kunde ta ledigt från sina hushållssysslor men idag firas mors dag på lite andra sätt.

Mors dag

När är mors dag i olika länder?

Mors dag firas överallt i världen och infaller på olika dagar. I Sverige och bland annat Frankrike, Haiti och Tunisien firar man mors dag den sista söndagen i maj. I Danmark, Finland och USA infaller mors dag andra söndagen i Maj men i Norge firar man mors dag andra söndagen i Februari, vilket är en helt annan månad än vårt firande i Sverige.