Leverans samma dag Betala med Swish 7 dagars garanti 

Bröllopsblommor - mer än brudbukett

Det finns så mycket fler blommor som man har till bröllopet än brudbuketten. Mycket av bröllopsblommor är dekorationer men också blommor till de andra deltagarna i vigseln. Tärnor och brudnäbbar kan ha  bröllopsbuketter  men det finns mycket mer än buketter att välja mellan.


Hårdekoration/hårblommor

Hårblommorna bör precis som brudbuketten gå hand i hand med färger och tema. Hårblommor är något som både bruden, tärnorna och  brudnäbbarna  kan ha. Det finns olika former av hårblommor så som diadem, blommor på en klämma/spänne eller små blommor som placeras en och en över hela eller delar av håret.
Brudslöja  är exempel på en blomma som är tacksam och vacker att använda till de olika hårdekorationerna.
Kombinationen hårblommor och slöja kan vara mycket vacker. Det är inte heller ovanligt att man kombinerar blommor med krona eller tiara, det rekommenderas dock att hålla sig till antingen eller. Myrtenkrona är ett alternativ som var mycket populärt tidigare och som verkar vara lite på uppsving igen. Myrtenkrona är en stålstrådskrona som är täckt med gröna växter (myrten).

Glöm inte att ta med hårblommorna/dekorationerna till frisören.

Corsage

Corsage, eller  knappnålsblomma, är en liten blomma som sitter på vänster sida på frack- eller kavajslaget på brudgummen. Även marskalk och ibland föräldrarna till brudparet kan ha corsager, dessa brukar då vara av en lite mindre och enklare modell än brudgummens.
Enligt tidigare traditioner så plockades blommor ur brudbuketten till brudgummens  corsage  för att symbolisera att de binds samman livet ut. Nu brukar man dock beställa corsagen hos florist tillsammans med brudbuketten och ser till att de har liknande blommor och matchar varandra.

Tärn- och näbblomma

Tärnbuketten  brukar vara en handbunden bukett i en mindre version av brudbuketten, eventuellt med lite andra blommor men ändå samspelande. Om man vill kan tärnorna istället för en bukett ha någon form av hårblomma och/eller  handledscorsage. Vilket är en smidig och vacker lösning om man vill ha händerna fria eller bara ha något annorlunda.

Till näbbarna är det vanligt med en liten bukett eller ett litet corsage. Krans, diadem eller hårblomma är också något som näbbarna kan ha.
Andra möjligheter är  näbbkäpp  eller en vacker korg med rosenblad som av näbben strös ut i gången upp mot altaret.