Skicka blommor
Allergiblommor

Allergiblommor

Det finns många människor som är allergiska mot vissa blommor och växter. Det finns många olika allergiblommor som går bra att skicka som blombud eller att ge bort.

Exempel på blommor och växter som utger mycket pollen och som kan ge allergiska besvär är exempel hyacint, gerbera, björkris, prästkrage, krysantemum, liljekonvalj, mimosa och ringblomma. Nämnda blommor är också blommor som kan ha en stark doft. Till och med nejlikor som inte doftar mycket kan ge besvär.

För att vara på den säkra sidan bör man välja de allergiblommor som saknar doft eller pollen.

Bra exempel på vilka allergiblommor man kan välja att skicka som blombud eller ge bort till en allergiker är till exempel prärieklocka, orkide phalaenopsis, veronica, moderna rosor utan doft, lejongap, blåklockor, strelitizia – papegojblomma, asparagus, gentiana, astible, rävsvans, kärleksört, scabiosa, venussko och galaxyblad.
Rosor som är kända för sin härliga doft finns numera i doftfria varianter och går bra att klassa som allergiblommor.

Krukväxter kan också vara allergiframkallande men det finns flera som går bra att skicka eller ge bort. Exempel på bra krukväxter till allergiker är paradisträd, klockranka, bladkaktusar, höstglöd eller våreld, brudorkide – phalaenopsis, venussko, dadelpalm, bräken, flasklilja, rosenmyrten, ampellilja, inkakrona, trillingblomma, rumsgran, rumssalva eller kungsblomma.

Är man osäker kan man fråga sin lokala florist om vilka blommor som går bra att ge bort till en allergiker. Oavsett om man är allergisk eller inte är det alltid trevlig och mycket uppskattat att få blommor

De flesta av våra florister har öppet på julafton och vi kommer göra allt vi kan för att dina blommor ska levereras. För att garantera leverans till jul behöver vi ha din order senast tiderna nedan.
Till privatadresser: Fredag 23 december kl. 14.00
Till företagsadresser: Torsdag 22 december kl. 10.00
Till utlandet: Onsdag 21 december kl. 17.00
Till Landsortsadresser sker leveransen med buss, färja eller postbil.
*Till vissa landsortsadresser behöver vi din beställning senast 22/12 klockan 17.00.

Alla florister har dessvärre inte öppet på julafton. Vi kan därför inte garantera leverans av blommor den 24:e december i hela Sverige. Om du väljer leveransdatum den 24:e december kan dina blommor komma att levereras den 23:e december istället. Vi kan inte garantera leverans den 25, 26 och 31 december 2016 samt 1 januari 2017. Dina blommor kommer då att levereras nästkommande vardag.

Vi levererar många julbuketter veckan innan jul. För att säkerställa att dina julblommor levereras innan jul, kan vi komma att leverera de en dag tidigare än önskad leverans.

Information gällande leverans till företag under jul och nyår:
Om du vill ha leverans till en företagsadress den 22/12, 23/12, 29/12 och 30/12, är det viktigt att veta om mottagaren är närvarande för att ta emot blommorna. 
Leveranser till företagsadresser sker under kontorstid och måste beställas i god tid. Vid leveranser till tex. skolor, hotell eller företag lämnas blommorna ofta i byggnadens reception. Euroflorist ansvarar endast för leveransen fram till receptionen. Om mottagaren inte är på plats eller om företaget är stängt på önskat leveransdatum, kommer blommorna och leveransen inte ersättes eller återbetalas.

Viktig information gällande blombud till jul.

Våra lokala florister skapar din julhälsning för hand samma dag som den ska levereras för att garantera färskhet och kvalitet. Den stora efterfrågan på blommor till jul kan leda till att utbudet av blommor hos floristerna kan variera kraftigt och blommor kan därför komma att ersättas med liknande blomma, i liknande färg. Därför kan den levererade produkten skilja sig något från bilden som visas på hemsidan. Våra florister gör självklart sitt yttersta för att motsvara den beställda buketten. Vi ber om er förståelse och gör vårt yttersta för att din blomsterhälsning ska levereras till din nöjdhet.

Blommor är en väldigt populär julgåva och vi får in väldigt många beställningar som ska levereras under julen och dagarna innan. Därför måste vi göra dig uppmärksam på att din julhälsning kan komma att levereras på en annan dag än den du har önskat.Vi vill dock göra allt för att dina blommor ska blir levererad på det önskade datumet, speciellt om de är beställt i anledningar som jubileum och födelsedag.

Har du frågor eller funderingar får du gärna kontakta vår kundtjänst på tel: 040-60 200 20 eller e-post: info@euroflorist.se 

Öppettider:

Lördag: 17/12 kl. 9.00-15.00


Söndag: 18/12 STÄNGT


Måndag - tisdag 19- 20/12 kl. 09.00-18.00


Onsdag - fredag 21- 23/12 kl: 09.00-19.00


Julafton: kl: 09.00-12.00


Söndag-måndag 25-26/12 STÄNGT


Tisdag-fredag 27-30/12 kl. 09.00-18.00


Nyårsafton: kl 09.00-12.00


Söndag 1/1-17 STÄNGT

För att vi ska kunna leverera dina julblommor till jul är det viktigt att vi får rätta uppgifter till mottagaren! Om det blir fel i din beställningen  kommer vår kundtjänst att kontakta dig. Om de inte får tag i dig kommer våra florister att göra deras bästa för att få leverera blommorna ändå.

Att tänka på när du lägger din beställning:

  • Glöm inte skriva avsändare på korttexten så mottagaren vet vem de ska tacka.
  • Har du valt hänga dörr? Skriv gärna portkod om det är lägenhet respektive villa?
  •  Alternativ telefonnummer? Desto fler nummer desto bättre.
  • Viktigt att välja leveransalternativ, ring innan, hänga dörr eller lämna hos granne.Om du inte valt något kommer floristerna ringa mottagaren före leverans.
  • Våra florister förbereder beställningarna redan dagen före leveransen. Därför kan vi inte garantera att vi kan justera ändringar/makuleringar som kommer kort inpå leveransdatumet.

Har du frågor eller funderingar kan du kontakta vår kundtjänst på telefon: 040-602020 eller Email: Info@euroflorist.se