Skicka blommor
Allergiblommor

Allergiblommor

Det finns många människor som är allergiska mot vissa blommor och växter. Det finns många olika allergiblommor som går bra att skicka som blombud eller att ge bort.

Exempel på blommor och växter som utger mycket pollen och som kan ge allergiska besvär är exempel hyacint, gerbera, björkris, prästkrage, krysantemum, liljekonvalj, mimosa och ringblomma. Nämnda blommor är också blommor som kan ha en stark doft. Till och med nejlikor som inte doftar mycket kan ge besvär.

För att vara på den säkra sidan bör man välja de allergiblommor som saknar doft eller pollen.

Bra exempel på vilka allergiblommor man kan välja att skicka som blombud eller ge bort till en allergiker är till exempel prärieklocka, orkide phalaenopsis, veronica, moderna rosor utan doft, lejongap, blåklockor, strelitizia – papegojblomma, asparagus, gentiana, astible, rävsvans, kärleksört, scabiosa, venussko och galaxyblad.
Rosor som är kända för sin härliga doft finns numera i doftfria varianter och går bra att klassa som allergiblommor.

Krukväxter kan också vara allergiframkallande men det finns flera som går bra att skicka eller ge bort. Exempel på bra krukväxter till allergiker är paradisträd, klockranka, bladkaktusar, höstglöd eller våreld, brudorkide – phalaenopsis, venussko, dadelpalm, bräken, flasklilja, rosenmyrten, ampellilja, inkakrona, trillingblomma, rumsgran, rumssalva eller kungsblomma.

Är man osäker kan man fråga sin lokala florist om vilka blommor som går bra att ge bort till en allergiker. Oavsett om man är allergisk eller inte är det alltid trevlig och mycket uppskattat att få blommor