Leverans samma dag Betala med Swish 7 dagars garanti
Mitt konto

Sommardukning – blomstrande tips och idéer

I sommar dukar vi bordet med vackra blommor. Imponera på dina gäster med kreativa och enkla blomsterarrangemang. Så lyckas du med din sommardukning.

Bröllop, examen, midsommar och födelsedagar. Sommaren är fylld med fantastiska fester. Skapa härlig stämning på din sommarfest med vackra blommor och kreativa arrangemang.

Blomstrande sommardukning - så lyckas du

Blommor i linneservett

Blommor i linneservett

Piffa upp dina linneservetter med vackra blommor. Använd en servettring eller knyt ett vackert snöre runt servetten. Stick sedan ner en eller två blommor. Låt varje gäst få sin egen unika blomma eller följ festens färgtema.

Blomstergirlang

Gör en vacker blomstergirlang. Välj ut några vackra blommor och klipp av stjälken så den blir ungefär 5 cm. Mät sedan ut med ståltråd hur lång du vill att din girlang ska vara. Linda sedan tråden med floratejp så att blomorna fäster bättre. Ta några blommor i taget och surra fast med myrteltråd. Låt girlangen ringla över hela bordet. 

blomstergirlang
Små vaser i glas

Blommor i små vaser

Samla på dig massor med små vaser och behållare i glas och porslin. Ett tips är att leta på loppis. Placera ut vaserna på bordet och med små minibuketter i varje. Det skapar en riktig wow-effekt.

Champagneskål med blommor

Ska du servera lemonad eller något annat bubbligt till festen? Leta fram din största champagneskål och fyll med is och vatten. Ta sedan ett fång blommor och klipp av stjälken. Låt blommorna sedan flyta omkring tillsammans med isbitarna.

Champagneskål med blommor
Matcha blommor och dryck

Matcha dryck och blommor

Matcha färgen på blommorna i din sommardukning med drycken du bjuder på. Det skapar en vacker effekt som garanterat kommer imponera på dina gäster.

Är du bjuden på sommarfest?

Har du blivit bjuden på en härlig sommarfest i sommar? Glöm inte att ta med dig en present till värden eller värdinnan. Stick in en vacker blomma under snöret så blir din gåva genast somrigt festlig.

Present med blomma