Blomster til verdens bedste mor

Mors dag

Söndagen den 30 maj är det Mors dag och många skickar blommor till sin mamma. Men varför firar vi egentligen Mors dag? Svaret kan verka självklart - det är en hyllning till en av de viktigaste personerna i våra liv. Men ursprungligen kommer traditionen från en amerikansk kvinna vid namn Anna Jarvis och hennes önskan att hedra sin mammas humanitära arbete under amerikanska inbördeskriget. 1914 blev den andra söndagen i maj Mors dag och officiell flaggdag i USA. Mors dag spred sig snart internationellt och firas sedan dess även i Sverige.

Vill du överraska din mamma så har vi presenter till Mors dag som du kan skicka. Vi har också förslag till korttexter för Mors dag, som du kan använda som inspiration till kortet som ska sitta i buketten eller levereras med presentkorgen.

Hvide nelliker, symbolet for Mors dag

Vita nejlikor var ursprungligen den speciella morsdagsblomman men idag är rosor och pioner de mest populära att ge bort i morsdagsbuketten.

Mors dag i Danmark er en familiedag

Blommor är vår mest populära morsdagspresent och Euroflorist gör varje år flera tusen mammor lyckliga genom att ge dem vackra blommor från deras älskade barn.

Blomster er den mest almindelige gave til Mors dag

De flesta av våra florister har söndagsöppet på Mors dag och binder fantastiska buketter som sedan delas ut över hela Sverige.

Hur firar vi Mors dag?

Det finns lika många sätt att fira Mors dag som det finns familjer och det finns så klart inga regler om hur dagen ska firas. Vill du ha förslag på hur du kan fira mamma kommer några här.

  • Är du inte hemma eller bor du långt från mamma? Skicka blommor på Mors dag! Vi levererar en handbunden bukett, direkt till dörr med en personlig hälsning från dig.
  • Överraska med frukost i sängen och en bukett från trädgården.
  • Hitta på något ni båda gillar. Skapa en tradition för bara er två.
  • Laga en god middag och skriv ett fint kort.

Mors dag i andra länder

  • I Australien är Mors dag ett tillfälle då många samlar hela familjen och äter en gemensam frukost.
  • I Brasilien pågår morsdagsfirandet i hela tre dagar.
  • Mongoliet är det enda landet i världen där Mors dag firas två gåger per år.
  • I Storbritannien har Mors dag en religiös anknytning och firas alltid tre veckor före påsk.
  • Det holländska talesättet “Moederdag-Bloemendag” (Mors dag – blomsterdag) säger allt!