Bilmekanikern som blev florist

Lise Hellesen driver den omtyckta blomster- och interiörbutiken Blomsterfryd i norska Bergen som är en del av Euroflorists stora partnernätverk. Men det var ingen självklarhet för Lise att bli florist, snarare ren tur. Hennes råd till alla som funderar på yrkesval är kort och gott. Våga lämna din komfortzon!

En tillfällighet

– Jag blev florist av en tillfällighet, berättar Lise Hellesen. Jag var färdigutbildad bilmekaniker när jag kom på att jag hellre ville jobba med blommor. Jag ordnade en lärlingsplats i en blomsteraffär och efter några år fick jag mitt gesällbrev. Direkt efter examen startade jag min första egna butik.

Både blommor och inredning

Lise drev butik inne i centrala Bergen med stor framgång men snart fick hon möjlighet att köpa Blomsterfryd. Där fanns redan en stabil kundkrets och eftersom hon gillade både lokalen och läget slog hon till direkt.

– Blomsterfryd ligger i ett mysigt butikskvarter bland frisörer, bagare och slaktare, säger Lise. Det är viktigt att vara där det händer, träffa folk och knyta kontakter. Vi gör buketter och arrangemang åt både privatkunder och företagskunder och eftersom butiken är lite för stor för att vara "bara" en blomsterbutik säljer vi även en del möbler och fina inredningsprylar. En mix som både vi och kunderna gillar. 

Vi vill kunna erbjuda kunderna en massa olika blommor, säger

Lise Hellesen.

Kundservice