Begravningsblommor guide

Begravningsblommor- Blomguide till begravning

Skicka begravningsblommor

Begravningsblommor är viktiga och vi vill göra valet så meningsfullt och enkelt som möjligt för dig. Det kan vara svårt att veta vad man ska skicka och vad som passar. Vi har gjort en liten guide om begravningsblommor som gör det enklare för dig att välja blomma.

Kransar
Att smycka kistan och graven med en krans är en gammal och etablerad tradition. Kransen symboliserar evighet och blommorna skapar en vacker inramning av begravningen.
Kransen som placeras vid kistan eller på graven visar ett fint avsked till en nära vän eller familjemedlem. Många familjer väljer att ha en krans men det är också vanligt att kollegor eller vänner går ihop till ett gemensamt sista farväl.

Sorgdekorationer
Det finns många sätt att säga farväl. Oavsett om man stått den bortgångne nära eller som bekant vill de flesta visa sin omtanke och kärlek. Vanligt är att visa det med en sorgdekoration att ställa bredvid kistan. Den ger i sig ett värdigt och fint avsked.
Dekorationen symboliserar livet som varit och man kan därför sätta sin personliga prägel eller följa temat i begravningen.

Sorgbuketter
En vacker bukett att placera vid kistan eller graven är en fin och värdig gest. Du kan välja att skicka begravningsblommor som symboliserar vänskapen med den bortgångne eller en bukett som följer temat på begravningen. Oavsett om du är en nära vän, kollega eller bekant passar det att välja en sorgbukett för att ta ett sista farväl.

Här hittar du våra begravningsblommor.

Kundservice