Skicka blommor

Sortera sortiment efter leveransort

Vet du redan nu var och när blommorna ska levereras? För att ge dig bästa möjliga service erbjuder vi olika leveransalternativ beroende på leveransdatum och ort. Ange informationen nedan för att se vilka produkter vi kan leverera till mottagaren på önskat datum.

Fyll i postnummer

Alla hjärtans dag historia - Fira kärleken och Sankt Valentine

Alla hjärtans dag historia - Fira kärleken och Sankt Valentine

Varför fira Alla hjärtans dag? Anledningen känns självklar för många men det är en ganska ny högtid för oss i Skandinavien. Helgonet Valentinus började firas den 14 februari i den katolska kyrkan på 400-talet. Vem denna Valentinus var är inte helt klart! En kärleksfull martyr? Det finns många olika historier om vem denna Valentinus skulle kunna vara. Under medeltiden kopplade man ihop högtiden med just kärleken som vi uppfattar den idag. Unga män och kvinnor skulle finna sin partner ”sin Valentine”. Senare under 1300-talet blev Valentinedagen en fest för ungdom och förälskade. Det uppstod en sed att skriva kärleksbrev rimmade dikter till sin älskling.

Traditionen att skicka blommor på Alla hjärtans dag är en gammal tradition. Störst av alla länder som firar Alla hjärtans dag är USA och Storbritannien. Det är också härifrån traditionen har spridit sig till andra länder såsom Sverige och resten av Skandinavien. Traditionen som den är idag kom från USA till Sverige på 1960-talet. Under 1990-talet fick Alla hjärtans dag sig ett uppsving då många skolor i Sverige erbjöd tjänsten att skicka en röd ros till en nära vän eller någon man var förälskad i. Numera skickas 10 000-tals Alla hjärtans dag blombud i Sverige den 14/2. För varje år är det fler och fler människor i Sverige och resten av Skandinavien som väljer att visa sin uppskattning med en vacker Alla hjärtans dag bukett.

Vill du vara med i firandet av Valentine? Skicka ditt kärleksbrev med en bukett blommor! En perfekt och mycket uppskattad överraskning till Alla hjärtans dag! Skicka en vacker kärleksbukett här 

Kundservice